De Gea postavio uslov Unitedu, hoće li na kraju ipak ostati?

Traži čak 350.000 funti sedmično

De Gea postavio uslov Unitedu, hoće li na kraju ipak ostati?

Edmir Škorić

David De Gea (27) je trenutno, bez ikakve sumnje, najbolji golman u Evropi.

De Gea brani u životnoj formi i spašava Manchester United ove sezone svojim odbranama, pa je bilo i logično da mu Crveni vragovi spreme novi ugovor.

Međutim, Španac je velika želja Real Madrida, koji bi ga već na ljeto kupio, pa se De Gea našao između dvije vatre i nije poznato planira li ostati ili otići.

Sudeći po pisanju otočkih medija, De Gea ima uslov za United prije potpisivanja novog ugovora i naravno isključivo je financijske prirode. Naime, on traži 350.000 funti sedmično, mada je prvobitno bilo objavljeno kako će u novom ugovoru imati 220.000 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To će značiti da će De Gea ostati samo ako mu se po sezoni plati 18 miliona funti, što zaista djeluje previše za jednog golmana, makar se radilo o De Gei. Ostaje da vidimo hoće li United pristati na De Geine uslove ili će ga prodati Realu.

Također, nije isključeno da De Gea u razgovoru s Mourinhom i klubom prihvati neku manju cifru, a trenutno najplaćeniji u Unitedu je Alexis Sanchez sa 505.000 funti sedmičnom platom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi