De Gea potpisao novi ugovor s Unitedom

Španac još četiri godine na Old Traffordu

De Gea potpisao novi ugovor s Unitedom

Edmir Škorić

David de Gea potpisao je danas novi ugovor s Manchester Unitedom.

De Gea nije uspio da u posljednjim satima prijelaznog roka pređe u Real Madrid, pa je primoran da ostane na Old Traffordu. 

S engleskim klubom je potpisao ugovor na četiri godine, barem tako javljaju mediji na Otoku.

"Presretan sam što otvaram novo poglavlje u Unitedu", poručio je De Gea, dodavši:

"Oduvijek sam uživao igrati pred našim navijačima, United je poseban klub i Old Trafford je čarobno mjesto. Čvrsto vjerujem kako ću se nastaviti razvijati u Unitedu. Želim se što prije vratiti u ekipu. Uzbuđen sam!".

Potražite više informacija na temu Premier league:

I menadžer Uniteda Louis van Gaal, koji je De Geu držao podalje od ekipe na početku sezone zbog mogućeg transfera u Real, sretan je što Španac ipak ostaje.

"David je vrlo bitan član naše ekipe. Nije bez razloga u posljednje dvije sezone izabran za najboljeg igrača Uniteda", zaključio je Van Gaal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.