De Gea strepi pred utakmicu sa BiH
Na posljednje dvije utakmice De Gea je primio šest golova, previše za golmana takvog kalibra

Ko će biti prvi golman Španije?

De Gea strepi pred utakmicu sa BiH

Golman Manchester Uniteda David de Gea je u ovoj kalendarskoj godini primio zaista previše golova s obzirom na svoj rejting, a negativni trend je nastavio i u reprezentaciji Španije.

De Gea je na posljednje dvije utakmice protiv Engleske i Hrvatske primio ukupno šest golova (po tri na oba duela), Španija je oba puta izgubila i sve to je dovelo do velikog nezadovoljstva tamošnje javnosti.

Navijači Crvene furije više nisu toliko sigurni u De Geu, koji je godinama bio nedodirljiv na poziciji 'jedinice', a špekuliše se da čak ni selektor Luis Enrique nije zadovoljan sjajnim golmanom Unitedom.

Španski mediji pišu da je Enrique poslije utakmice sa Hrvatskom poručio De Gei da više nije siguran među stativama, što otvara pitanje hoće li uopšte braniti u susretu sa Bosnom i Hercegovinom koji se igra sutra (nedjelja).

Umjesto Davida de Gee, na golu Španije bi mogao biti Kepa Arizabalaga iz Chelseaja i, ko zna, možda odlični golman zasluži Enriqueovo povjerenje i postane novi prvi golman Crvene furije.

Meč Španije i BiH igra se u Las Palmasu s početkom u 20:45, a Luis Enrique je najavio da će njegov tim zaigrati u kombinovanom sastavu.

Top Komentari

Gvardiola
Dobro ga nabušit sutra, zacementirat ga na klupi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi