Za Luisa Enriquea će meč protiv BiH biti sve osim nevažne prijateljske utakmice
Kritičari novog španskog selektora su posljednjih dana sve glasniji, a imaju nekoliko razloga zbog kojih negoduju

Situacija postaje alarmantna

Za Luisa Enriquea će meč protiv BiH biti sve osim nevažne prijateljske utakmice

Luis Enrique je u julu postavljen za novog selektora Španije, gdje je naslijedio Julena Lopeteguija, a njegov početak na klupi Crvene furije bio je impresivan.

Španci su vezali tri pobjede i to protiv vrlo ozbiljnih protivnika, koje su nadigrali u svim segmentima igre. Engleze su u gostima savladali sa 2:1, Hrvate kod kuće sa čak 6:0 i Velšane na strani sa 4:1.

Izgledalo je kao da je Enrique pravi spasilac španske reprezentacije, ali su potom uslijedila dva (neočekivana) poraza koja su bivšeg trenera Barcelone dovela u nezgodnu situaciju.

Španija je u Ligi nacija prvo kod kuće izgubila od Engleske sa 3:2, a potom istim rezultatom u Zagrebu od Hrvatske i Enrique je odjednom postao jedan od pet najgorih selektora u historiji španske reprezentacije.

To se odnosi na početak na klupi Crvene furije, jer je jdan od rijetkih koji su na prvih pet utakmica ostvarili učinak od tri pobjede i dva poraza. Tu je u neslavnom društvu Ramona Gabilonda, Josea Luisa Costu i Josea Luisa Lasplazasa.

Dvojica selektora su imala i lošiji početak na klupi Crvene furije od Luisa Enriquea i to Vicente Miero i Pedro Escartino, koji su ostvarili po dvije pobjede, jedan remi i dva poraza.

Osim toga, Enriqueova Španija je na prvih pet utakmica pod njegovim vodstvom primila čak osam golova što je posebno zabrinjavajuće za španske medije, koji ističu da su u historiji samo šestorica selektora Crvene furija u uvodnih pet mečeva primila više golova.

Nezadovoljstvo španske javnosti moglo bi eskalirati ako u nedjelju Engleska i Hrvatska ne odigraju neriješeno, jer bi to značilo da će neka od te dvije ekipe zauzeti prvo mjesto u grupi Lige nacija i potisnuti Špance na poziciju broj dva. Enriqueov tim će ostati prvi samo ukoliko meč na Wembleyju završi neriješenim rezultatom, bez obzira na tačan rezultat.

Zbog svih ovih razloga, Enrique nipošto neće shvatiti prijateljski meč protiv Bosne i Hercegovine kao nebitnu utakmicu. Nakon dobrog početka, počeo je kaljati svoj ugled i sada mu je hitno potreban neki ubjedljiv trijumf kako bi ušutkao svoje kritičare, koji su posljednjih dana sve glasniji.

Španija će u duelu sa BiH, koja će igrati bez Pjanića, svakako biti veliki favorit u Las Palmasu, ali nadajmo se da Enrique neće prekidati svoj negativni niz baš protiv naše selekcije.

Top Komentari

Fino alla Fine
Nadam se da griješim, ali ispod petarde što primimo., dobro smo prošli! Zašto? Zato što nemamo neku igru u proteklim utakmicama a protivnici su u nekom prosjeku, i nikako mi nije tekma peotiv Si. Irske u gostima ostala u ljepom sjećanju, da nas takva repka igrom razbije, doslovno ubije u svim segmentima igre! Ipak se nadam da griješim i da ćemo izvući povoljan reultat sa jednom VeleSilom.
17 10
Gvardiola
Razvalit furiju da upamte za sva vremena. Naši momci su željni igrat dobar nogomet, nimalo me ne bi iznenadilo da ih poderem a da enrikea dokrajčimo do kraja
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi