De Jong: Nisam ni vidio Xabija

De Jong: Nisam ni vidio Xabija

Po opštem mišljenju, reprezentativac Holandije Nigel de Jong trebao je dobiti crveni karton u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Vezni igrač bio je jedan od grubljih igrača u najnedisciplinovanijem finalu u istoriji (14 žutih kartona), a polovinom prvog poluvremena nogom u grudi udario je Xabija Alonsa.

De Jong je priznao da je imao sreće što mu tada Webb nije pokazao crveni karton. Holanđani su oštrim startovima pokušavali da unište špansku pas igru, a samo tri igrača Oranja nisu kažnjena kartonom.

U produžetku je Johnny Heitinga ipak napustio igru zbog dvije opomene. De Jong je istakao da je mogao odavno da čeka saigrača u svlačionici.

"Svjestan sam da samo mogao proći lošije od žutog kartona. Izgledalo je gore nego što se desilo. Iskreno, nisam ni vidio Xabija da ide prema meni. Bio sam koncentrisan na loptu i udario sam ga u grudi. Dobio sam samo žuti karton i to je bila sretna okolnost za mene", rekao je De Jong.

rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti