De Laurentis: Moji igrači su se uplašili velikog Reala

Predsjednik Napolija ne krije nezadovoljstvo

De Laurentis: Moji igrači su se uplašili velikog Reala

D. Vejo

Fudbaleri Napolija poraženi su sinoć u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka od Real Madrida rezultatom 3:1. 

Iako su Italijani preko Insignea poveli (0:1) na Santiago Bernabeu, odmah su neshvatljivo pali u igri što je protivnik znalački iskoristio.

Nakon prespavane noći, odmah se oglasio i predsjednik Napolija, koji nije krio nezadovoljstvo pruženom partijom svojih pulena sinoć u Madridu.

Šta više, osuo je paljbu po njima, a akcenat je stavio na njihov pristup igri.

"Igračima je sinoć nedostajalo borbenog napolitanskog duha, a jedini koji je to sinoć pokzao bio je Insigne koji je i postigao gol na susretu. Ostali kao da nisu ni postojali na terenu. Činilo mi se da su se uplašili velikog Reala, koji čak i nije igrao kako zna", rekao je prvi čovjek Napolija, Aurelio De Laurentis. 

On smatra kako je njegov tim dobro prošao, s obzirom na to kakav je bio pristup fudbalera na terenu, ali je otkrio i čega se plaši u revanšu.

"Mogli smo izgubiti i sa više razlike. U uzvratu, stadion će da proključa, atmosfera će biti na nivou, ali se bojim da ukoliko primimo gol, mogli bi pasti te bi nas tako protivnik mogao dokrajčiti. Iako nisam zadovoljan igrom, ne želim da kažnjavam igrače", dodaje Laurenits.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi