)
De Rossi: Di Francesco? Ne znam šta će se desiti, ali jedno mu ne mogu oduzeti

Kapiten Rome nakon eliminacije iz LP

De Rossi: Di Francesco? Ne znam šta će se desiti, ali jedno mu ne mogu oduzeti

Roma nije uspjela odbraniti 2:1 iz prvog meča osmine finala Lige prvaka, pa je večeras u revanšu protiv Porta eliminisana iz ovog takmičenja.

Porto je nakon regularnih 90 minuta na svom Drago stadionu imao 2:1, da bi u produžecima Telles sa bijele tačke donio Portugalcima prolaz u četvrtfinale.

Hendikep za Romu je bio i taj što je kapiten i strijelac jedinog gola za Vučicu Daniele De Rossi pred poluvrijeme morao napustiti igru zbog povrede.

"Teško je, ali rezultat se mora prihvatiti takav kakav je. Ipak, teško je sve ovo prihvatiti, pogotovo jer smo mi ekipa koja toliko oscilira... Nismo odigrali perfektnu utakmicu, ali sam danas vidio ekipu pravih muškaraca i bilo bi bolje da je utakmica otišla u penale nego što smo izgubili pod ovakvim okolnostima", izjavio je nakon utakmice kapiten Rome Daniele De Rossi.

"Trebali smo imati bolji rezultat u prvom meču, a Porto je bio bolji u revanšu. Nama na klupi su rekli da postoji mogućnost da je bio penal nad Schickom, tako da mislim da je sudija bar trebao gledati snimak", nastavio je De Rossi, a potom istakao da je ponosan na svoje saigrače:

"Jako sam ponosan na ovu ekipu. Ponekad das mogu uhvatiti na spavanju, ali danas smo bili izuzetno koncentrisani. Mislim da smo zaslužili prolaz dalje, ako se pogledaju obje utakmice".

Šta večerašnji neuspjeh znači za budućnost Eusebija Di Francesca?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne mijenjam svoje mišljenje... Ne znam šta će se desiti, ali niko mu ne može oduzeti to da je prošle sezone došao do polufinala Lige prvaka i da je večeras bio 30 sekundi od penala za narednu fazu... Odluku će donijeti klub, nije na nama da raspravljamo o tome", istakao je De Rossi, pa se osvrnuo na povredu zbog koje je morao napustiti igru prije poluvremena:

"Mislim da je riječ o istegnuću lista. Šteta, osjećao sam da sam u dobroj formi..."

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi