Roma sigurna u Udinama

Serija A

Roma sigurna u Udinama

Edmir Škorić
Teme:

U susretu 25. kola italijanske Serije A Roma je, kao gost, s 2:0 savladala Udinese.

Nekako se i očekivalo da će Roma imati težak posao u Udinama, a na kraju je sastav Eusebija Di Francesca došao do bitne pobjede.

Upravo je Ceniz Under imao najbolje šanse za Romu u prvom dijelu u kojem nije bilo pogodaka.

Dosta izjednačen meč i u nastavku, da bi tek u 70. minuti Under primio jedan pas De Rossija i mirno zatresao mrežu crno-bijelih za 1:0.

U završnici utakmice Nainggolan je dodao do Perottija, ovaj postavio konačnih 2:0 i samo potvrdio pobjedu gostiju iz Rima.

Što se Edina Džeke tiče, on je odigrao dobro 90 minuta, no nije uspio da se upiše u strijelce.

Roma je došla na drugom mjesto sa 50 bodova, dok je Udinese ostao 10. sa 33 boda.Za Vučicu je ovo bila treća uzastopna pobjeda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 25. kolo.
Udinese - Roma 0:2 (Under 70, Perotti 91)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi