De Rossi stigao do prve titule prvaka u karijeri kao "penzioner"

I to je moguće

De Rossi stigao do prve titule prvaka u karijeri kao "penzioner"

A. Čaušević

Daniele De Rossi je većinu karijere proveo u Romi čiji je član bio od 2002. pa do 2017. godine. 

De Rossi je s rimskim klubom osvojio dva italijanska Kupa, s Italijom je bio prvak svijeta, ali osvajanje šampionskog pehara nije dočekao, barem ne dok je bio profesionalac.

Legendarni veznjak je prošlog ljeta potpisao za Bocu Juniors gdje se zadržao svega nekoliko mjeseci uz sedam odigranih utakmica i jedan postignut gol.

Promjenom klupskog rukovodstva De Rossi je napustio kultni argentinski klub te odlučio da se penzioniše, ali je ipak dobio medalju za titulu prvaka.

U šokantnoj završnici Boca je za vikend osvojila titulu Argentine, a s obzirom da je član ekipe bio i De Rossi i njemu je pripala medalja jer je nastupao za najbolju ekipu Superlige u prošloj sezoni.

Paradoksalno ili ne, tako je De Rossi do svoje prve titule šampiona stigao kao "penzioner".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi