River izgubio sve: U šokantnoj završnici Tevez golčinom Boci vratio titulu

Završena argentinska Superliga

River izgubio sve: U šokantnoj završnici Tevez golčinom Boci vratio titulu

A. Čaušević

Boca Juniors je osvojila titulu prvaka argentinske Superlige poslije šokantne završnice u posljednjem kolu. 

Pred finalnih 90 minuta kao lider ušla je ekipa River Plate koja je gostovala Atleticu iz Tucumana, dok je Boca Juniors dočekala Gimnasiju.

River je na gostovanju odigrao samo 1:1 uz nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na štetu Milionera. Domaći su vodili s 1:0, da bi gosti izjednačili preko Suareza, ali nisu uspjeli kompletirati preokret.

Na kraju se slavilio na La Bomboneri. Boca je s minimalnih 1:0 pobijedila Gimnasiu Diega Armanda Maradone, a odlučio je gol Teveza iz 73. minute.

Boca je prvenstvo završila sa 48 bodova, jednim više od najljučeg rivala koji je tako apsolutni gubitnik sezone jer je prethodno izgubio i finale Copa Libertadoresa.

Inače, Boci je ovo bila ukupno 28. titula prvaka u historiji te ukupno 47. veliki trofej. Iako na titulu čeka od 2014. godine River je sa 35 šampionskih te ukupno 48 pehara i dalje najtrofejniji argentinski klub.

Top Komentari

zmijugaloma20
Sta bolan 28. put ?? Jeste li vi normalni ? Boca je osvojila 32. titulu, a River ima 34. Jao "novinara"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi