De Zeeuw upitan za finale SP

De Zeeuw upitan za finale SP

U posljednjim trenucima prvog poluvremena polufinala Svjetskog prvenstva, u kojem je Holandija sa 3:2 pobijedila Urugvaj, nastradao je Demy de Zeeuw.

Reprezentativac Holandije primio je nezgodni i žestok udarac od Urugvajca Martina Caceresa koji ga je slučajnu udario kopačkom po bradi. Zbog toga je De Zeeuw tokom poluvremena ostao u svlačionici, a trenutno se nalazi u bolnici na dodatnim pretragama.

Naime, postoji mogućnost da mu je slomljena vilica tom prilikom, a ukoliko vijesti iz bolnice budu negativne onda će Holandija finale protiv Njemačke ili Španije odigrati bez njega.

"Ako mu je slomljena vilica onda će nažalost biti samo gledalac u finalu", rekao je selektor Holandije Bert van Marwijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.