Dean danas sudi 500. meč u Premiershipu, ali njegova kćerka neće doći na stadion

Veliki uspjeh

Dean danas sudi 500. meč u Premiershipu, ali njegova kćerka neće doći na stadion

A. Čaušević

Mike Dean je jedan od najboljih sudija engleskog Premiershipa, na društvenim mrežama je izuzetno popularan zbog svog gestikuliranja i komičnih rekacija tokom suđenja susreta. 

Ovaj 51-godišnjak će danas upisati veliki jubilej. Na stadion Emirati sudit će svoj 500. meč u najjačem rangu engleskog fudbala između Arsenala i Sheffield Uniteda.

"To će za mene svakako biti posebna utakmica, ali prvo je treba odsuditi i na to sam fokusiran", kazao je Dean za Daily Mail.

Interesantno, na utakmici u Londonu neće biti njegove mlađe kćerke Brittany jer istovremeno igra Tranmere, klub za kojeg navija.

"Moja žena Karem, starija kćerka Zara i moj unuk Harvey će gledati susret. Moja druga kćerka Brittany neće doći jer joj je kao i uvijek prioritet da gleda Tranmere", dodao je Dean.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dean je kazao kako je utakmica Manchester City - QPR iz 2012. godine za titulu prvaka Engleske najupečatljivija koju je sudio.

Ovaj arbitar sudi u Premiershipu od 2000. godine, a kao najnezgodnijeg menadžera je izdvojio legendarnog Sir Alexa Fergusona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi