Klafurić ne može da shvati šta se desilo, Rendulić već zaboravio Velež

Treneri nakon utakmice

Klafurić ne može da shvati šta se desilo, Rendulić već zaboravio Velež

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski je lagano savladao Velež u mostarskom derbiju. Slavio je s 3:0 i nastavio je sa sjajnim igrama.

Zrinjski je bez ikakvih problema savladao Velež. Rođeni su izgledali nezainteresovano i na kraju su zasluženo ostali bez bodova u gradskom derbiju.

Ne može zadovoljan viđenim na terenu biti trener Veleža Dean Klafurić i to je sasvim jasno.

"Dobili smo tri gola iz tri prekida, jako smo loše reagirali. Dva od tri su bila nakon te druge lopte. Neshvatljivo loše reakcije. Ključni trenutak je odbrana Marića kod 2:0 jer su već u narednom napadu zabili za 3:0", istakao je trener Veleža Dean Klafurić i dodaje:

"Imali smo kontrolu u drugom poluvremenu, ali ne možemo si dopustiti takve greške kao u prvom dijelu. Nametnuli smo se, nisu nam samo prepustili, stvorili smo neke šanse. Od ljepote igre se ne živi, živi se od efikasnosti. Danas smo bili neefikasni i u odbrani i u napadu", rekao je Klafurić.

S druge strane Krunoslav Rendulić itekako može biti zadovoljan igrom svog tima u ovom meču.

"Čestitam igračima na odličnom prvog poluvremenu. Nakon 3:0 nije bilo ni očekivati da idemo dalje. Prepustili smo nesvjesno inicijativu Veležu koji je imao priliku. Rezultat je realan, okrećemo se Borcu, ovog rivala zaboravljamo", rekao je Rendulić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ovog puta su prekidi odlučili. Igrači su dosta dobro pratili ubačaje, posebno Slobodan Jakovljević. Sad ima teret plaćanja doručka cijeloj ekipi, ali sam je kriv."

Zrinjski za vikend igra veliki derbi s Borcem u Banjaluci, a Velež ide na

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi