Velež iznenadio izborom novog trenera: Dean Klafurić preuzima Rođene!

Hrvatski trener stiže u Mostar

Velež iznenadio izborom novog trenera: Dean Klafurić preuzima Rođene!

Admin Čaušević

Čini se da je Velež izbrao novog trenera i poprilično je iznenadio svojim izborom pošto će za novog šefa stručnog štaba biti imenovan hrvatski stručnjak Dean Klafurić.

Nakon sporazumnog raskida saradnje sa Nedinom Jusufbegovićem čelnici Veleža dali su se u potragu za njegovim nasljednikom, a na početku je najbolje kotirao Denis Ćorić.

S obzirom da dobru finansijsku situaciju nuđeno je Veležu nekoliko provjerenih trenersku imena, a s nekim od njih su obavljeni i razgovori.

Uprava Veleža na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom je odlučila napraviti totalni zaokret te na poziciju šefa struke imenovati trenera sa internacionalnim iskustvom.

Odlučili su u Veležu povjerenje pokloniti hrvatskom stručnjaku Deanu Klafuriću, koji je posljednji angažman imao u mađarskom Honvedu.

Klafurić je, kako saznajemo u petak boravio u Mostaru. Nekoliko sati je razgovarao sa čelnicima kluba, a kako su im se vizije poklopile, odlučio je prihvatiti ponudu.

Oglasi

Dakle, ukoliko se ne desi čudo, hrvatski stručnjak će u utorak potpisati ugovor i povest će Velež u borbu za Evropu, što je cilj mostarskog kluba u ovoj sezoni.

Inače, Klafurić je cijenjeno trenersku ime u Hrvatskoj. Vodio je u Prvoj ligi Hrvatski Dragovoljac i Slaven Belupo, a sa Legijom iz Varšave je osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup  Poljske.

Vodio je ovaj 51-godišnjak kiparski Ethnikos, a bio je desna ruka Zoranu Mamiću u zagrebačkom Dinamu, Al Nassru i Al Ainu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o čovjeku više nego bogatog trenerskog iskustva. Najviše uspjeha je imao u Poljskoj gdje je u sezoni 2017/18 vodio Legiju do duple krune.

Velež će svoj meč 5. kola Premijer lige igrati u ponedjeljak na Koševu protiv Sarajeva, a ekipu će u tom meču kao što smo i ranije pisali voditi Samir Merzić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

grom
Nidje veze,od toliko bh trenera kao neki iz hrvatske će bolje odraditi posao..samo nek nije nase
2 5
Ende
HOCEMO CLANAK O 3 (TRI) ČISTA PENALA KOJA NISU DOSUĐENA ZA TUZLA CITY !!!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi