Klafurić: Jedino je Borac ovdje pobijedio; Jagodić: Žao mi je zbog nekih tenzija
VIDEO: E. Oštraković

Press konferencija u Modriči

Klafurić: Jedino je Borac ovdje pobijedio; Jagodić: Žao mi je zbog nekih tenzija

Haris Zilić

U Modriči su u prvoj utakmici 19. kola WWIN lige Sloga Meridian Doboj i Velež remizirali rezultatom 0:0 u jednoj slaboj fudbalskoj predstavi s obje strane.

Po završetku meča održana je i zvanična press konferencija na kojoj su se obratili treneri oba tima.

Prvi je riječ imao trener gostiju iz Mostara, Dean Klafurić.

"Mi smo pokušali igrati svoju igru, ali ovdje je teško igrati ono čemu težimo. Nametnuli smo neki svoj stil igre, ali kvalitet terena i stil igre domaćina u defanzivi otežavao nam je situaciju", rekao je Klafurić i nastavio:

"Ja bih pohvalio svoje igrače za pristup obzirom na sve okolnosti. Malo smo šansi smo stvorili, ali smo dominirali. Protivnik nije stvorio šanse, to nama ide u prilog. Znamo da je ovdje teško uzeti bodove. Jedino je Borac ovdje došao do pobjede, čak je i Sarajevo izgubilo 3:0."

Oglasi

"Nikad nisam zadovoljan bodom, takav pristup imamo u svakoj utakmici da idemo na pobjedu. Ispunjavanje zadataka je bilo na nivou. Imamo temelje, dobro smo odradili pripreme."

Nakon toga komentar je dao i trener Sloge, Vlado Jagodić.

"Očekivano teška utakmica, zadovoljan sam taktičkim pristupom. Mi smo prvi koji imamo problem protiv Veleža, imaju oni dinamičan vezni red, pratio sam ih u Antaliji. U takvoj igri nam Vidić ostaje usamljen. Moram biti na kraju zadovoljan", rekao je Jagodić i nastavio:

"Žao mi je zbog nekih tenzija, ali bila je važnost utakmice. Oba tima su htjela pobjedu. Ovo je nama prvi remi, hajde da i to vidimo. Pokušavali smo tvrdom igrom da dođemo do prave situacije, nismo uspjeli, nadam se da ćemo to u narednoj utakmici uspjeti. Veležu želim sve najbolje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi se još tražimo, ne smijemo zaboraviti da je nama Toni Jović bio jako bitan igrač, ali nećemo plakati za nekim. Detektovao sam problem, moramo praviti brže reakcije po izgubljenoj lopti. Nezadovoljan sam rezultatima u gostima izuzev pobjede na Koševu, to moramo popraviti. Pokušavam rasteretiti ekipu, uvijek preuzimam na sebe."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
odlazi ubleho i prosavcu magle na putu vratite osima
0 3
samac
Bježi Jagodiću noste đavo samo ste htjeli iz neke gužve da date go,igrači ti vuku igrače protivnika udaraju sudija nesmije žuti da da,konstantan pritisak na sudiju koda smo košarku gledali,nek ste vi Borcu bodove dali **** te vico. ,
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti