Debakl "sedme sile" u Fojnici

Osim i društvo prejaki za bh. sportske novinare

Debakl "sedme sile" u Fojnici

Adnan Beganović

Stručni štab Željezničara očitao je pravu fudbalsku lekciju ekipi bh. sportskih novinara, koji su prije ovog susreta najavljivali siguran trijumf, no Amar Osim i društvo pokazali su da su u ovom trenutku mnogo bolji.

U dva prijateljska susretu koja su igrana na dimenzijama koje je odredio menadžer Željezničara (20x12), stručni štab momčadi s Grbavice pojačan direktorom Dželaludinom Muharemovićem u svim segmentima igre nadigrao je "sedmu silu" i na kraju je sasvim zasluženo trijumfovao.

U prvom susretu stručni štab Željezničara slavio je rezultatom 10:2. Stijelci za pobjedničku momčad bili sz Đurbuzović (4 gola), Memić (3 gola), Muharemović (2 gola) i Gradaščević, dok je oba pogotka za "sedmu silu" postigao Kolar.

U drugom susretu bh. sportski novinar pružili su mnogo bolji otpor, no na kraju se opet radovao stručni štab sarajevske momčadi. U pobjedi 6:2 strijelci za pobjedničku momčad bili su Memić (2 gola), Muharemović (2 gola), Gradaščević i Osim, dok su za poražene pogodili Kolar i Ligata.

Za stručni štab Željezničara igrali su Osim, Memić, Đurbuzović, Gradaščević, Muharemović i Gušo, dok su za "sedmu silu" igrali Ligata, Sinanović, Kolar, Šišić, Borovina i Damir Osim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.