Deco: Portugal ne ovisi o Ronaldu

Deco: Portugal ne ovisi o Ronaldu

Edmir Škorić

Chelseajev playmaker Deco smatra da je utjecaj Cristiana Ronalda u Portugalu prenapuhan, te ističe da igra Portugalaca previše ne ovisi o zvijezdi madridskog Reala.

Portugal je bio bez Cristiano Ronalda i za vrijeme baraža, kada su u dvije utakmice savladali Bosnu i Hercegovinu i plasirali se dalje.

"Pobijedili smo nekoliko utakmica i bez Cristiano Ronalda. Manchester United je igrao dobro nakon odlaska Ronalda, Real Madrid je ostvarivao pobjede i bez njega, kao i Portugal", kazao je Deco.

"Naravno da se primijeti odsutnost bilo kojeg velikog igrača, ali portugalska reprezentacija ne ovisi o Ronaldu. Normalno je kako momčadi žele imati na raspolaganju svoje najbolje igače i nedostaju im kad ih nema".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.