Deco suspendovan zbog korištenja dopinga

Mrlja na kraju bogate karijere

Deco suspendovan zbog korištenja dopinga

Bivši fudbaler Barcelone i Chelseaja i nekadašnji rerpezentativac Portugala, Deco, kažnjen je s godinu dana zabrane igranja fudbala zbog korištenja dopinga.

Deco je u martu ove godine bio pozitivan na diuretik hidroklorotiazid i hormonski doping karboksi-tamoksifen. Iako je prvotno bio suspendovan samo na mjesec dana, viša instanca ga je u četvrtak osudila na jednogodišnju zabranu igranja.

To ga, međutim, neće nimalo pogoditi budući da je u avgustu objavio kako završava igračku karijeru.

Deco je u svojoj bogatoj karijeri dva puta osvajao Ligu šampiona. Sa Portom 2004. godine i s Barcelonom dvije godine poslije. Pored dva osvojena “klempavka” dizao je i torfeje namjenjene prvaku Portugala, Španije, Engleske i Brazila u kojem je posljednje tri sezone igrao za Fluminense. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.