Đedović 16 poena u pobjedi nad Cantuom

Treća utakmica sa 12 i više poena

Đedović 16 poena u pobjedi nad Cantuom

Virtus Roma je ostvarila veoma važnu pobjedu nad euroligašem Bennet Cantuom (91:74). Dogodilo se to baš u trenutku kada je položaj na tabeli bio izuzetno nezavidan. Iako se igralo tek 8. kolo 13. mjesto na tabeli svakom ljubitelju košarke u Rimu bila je pozicija koju nije htio prihvatiti.

Upravo zato, ova pobjeda bi mogla značiti novi pobjednički vjetar u leđa Rimljana, ili možda početak jedne uspješne serije.

Nihad Đedović je odigrao i treću utakmicu u nizu u kojoj je išao preko 12 poena. U velikoj pobjedi nad Cantuom učestvovao je sa 16 poena i 3 asista što je njegov treći najbolji učinak ove sezone u Legi-A. Za dva poena odličan 6/7, šta bi tek bilo da je nešto uspješniji bio i za tri (0/3). Ali, ne žalimo se. Gordić je dodao 4 koša. Tucker najprecizniji sa 19, Datome 17 poena.

Za poražene Mazzarino 18, Markoishvili 15. 

Početak utakmice obilježila je dosta izjednačena igra dva ravnopravna protivnika, tek jedan razlike je bilo za Romu nakon prvih 10 minuta(18:17).

U drugom periodu Cantu uopšte nije izgledao kao tim, koji u Euroligi ima 3 pobjede. Čak 13 razlike prednosti bilo je za Đedovića, Gordića i suigrače. Na odmor se otišlo sa 14 poena prednosti za domaće košarkaše (45:31).

Nakon prvih 20 minuta Đedović je bio najbolji igrač u sastavu Rimljana sa 10 poena i odličnim procentom šuta 4/5. Gordić je do tada ubacio 4 koša.

Odličnu igru nastavljaju romanisti i u nastavku, pridružuju se svojim koševima Tucker, ali pogotovo Datome, pa se u zadnjih deset minuta ulazi sa čak 21. poenom prednosti za žuto-crvene (62:41). Do kraja je Roma lagano privela utakmicu kraju.

Caserta je pobijedila Armani sa 91:80, dok je Vanoli bez Bavčića u timu poražen od Montepaschia sa 66:102.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.