Đedović bez poena, Gordić 7

Roma poražena nakon produžetka

Đedović bez poena, Gordić 7

Nakon dvije vezane pobjede Roma je na svom terenu u okviru 4. kola košarkaškog prvenstva Italije poražena od Varesea sa 74:76 tek nakon produžetaka (65:65)

Hurtt je bio taj koji je svojom trojkom riješio utakmicu pred kraj produžetka. Ganeto i Slokar su razmijenili još par "slobodnjaka" i tu je priča, barem za Romu u ovom kolu bila gotova.

Đedović je odigrao partiju bez poena koja će brzo otići u zaborav. Tek 6 skokova barem je malo popravilo utisak. Zato je Gordić ponovio svoj najbolji učinak sa otvaranja prvenstva. Nemanja je postigao 7 poena uz dvije asistencije.

Kod Rome, Tucker je bio double-double sa 17 poena i 10 skokova. Dašić je pridodao 13 poena. Maestranci 11, koliko i Slokar.

Za pobjednike Diawara 16 poena, Stipčević 15, isto toliko i Kangur.


U ostalim utakmicama 4. kola postignuti su ovi rezultati:

Bennet Cantu - Scavolini 66:71
CS Bologna - VB Cremona 80 :78 (Bavčić zbog povrede nije nastupao za Cremonu)
Pepsi Caserta - Monferatto 67:52
Angelico Biela - Montepaschi Siena 67:70
BT Teramo - Avellino 57:71
Venezia - FS Montegranaro 72:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti