Đedović najbolji u Bayernu, Alba povela u seriji

Doigravanje u Njemačkoj

Đedović najbolji u Bayernu, Alba povela u seriji

Edmir Škorić

Košarkaši berlinske Albe poveli su s 2:1 u polufinalnoj seriji doigravanja za prvaka Njemačke protiv Bayerna.

Alba je u trećoj utakmici, u dvorani u Berlinu, pobijedila izabranike Svetislava Pešića sa 101:88.

Domaći su nakon prve dvominutne pauze imali plus pet (26:21), a na odmoru su vodili 50:44. Uslijedila je sjajna dionica Bayerna, koji je smanjio na jedan poen zaostatka uoči zadnje četvrtine.

No, u zadnjih 10 minuta Alba je uspjela da se odvoji na za Bayern nedostižnu prednost. 

Bh. reprezentativac Nihad Đedović bio je najbolji u timu Bayerna sa 17 poena, četiri skoka i jednom asistencijom. Vasilije Mičić ubacio je 15, a Bryce Taylor 14 poena. Redding je predvodio Albu do pobjede sa 20 poena.

Naredna utakmica igra se 2. juna, a Alaba ima priliku da pobjedom prođe u finale. Ukoliko Bayern ipak pobijedi pred svojim navijačima, igrat će se majstorica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.