Đedović ostaje u Romi

Da li su završena nagađanja oko našeg igrača?

Đedović ostaje u Romi

Završena je priča (barem za sad) vezana za povratak Nihada Đedovića u Španiju, tačnije Murciju, koja se ovih dana protezala u svim vijestima vezanim za ovog našeg reprezentativca i klub u kojem trenutno nastupa Virtus Romu.

Đedović će tako, kako sada stvari stoje ipak ostati u Rimu, iako je bio postignut dogovor između tri kluba: Rome, Murcije i Barcelone kao stvarnog vlasnika ugovora sa našim košarkašem.

Preokret je izgleda nastupio nakon odlične partije Đedovića i njegovih 15 poena u susretu protiv Armanija. 

Da je tako, potvrđuju i najnovije vijesti iz Murcije koja je sa novopridošlim igračem možda i pokazala da je trakavica oko dolaska Nihada Đedovića u njihov klub sada već i definitivna prošlost.

Ovaj španjolski klub, koji se trenutno nalazi usred borbe za opstanak potpisao je do kraja sezone Ime Udoku, koji je zabilježio nastupe tokom NBA predsezone za New Jersey Netse. Ovaj igrač je tokom 2010/11. u 17 utakmica nastupao za San Antonio. Kada je u pitanju NBA karijera ovoga košarkaša vrijedi istaknuti i nastupe za Sacramento Kings, Portland Trail Blazerse i New York Knikse.

Udoka je već nastupao u Španiji i to za Gran Canariju. Ovaj igrač košarkaške selekcije Nigerije tada je ostvarivao 8.1 poen i 4 skoka po utakmici za Gran Canariju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.