Đedović sa 20 poena vodio Bayern do treće pobjede

Njemačka košarkaška Bundesliga

Đedović sa 20 poena vodio Bayern do treće pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Bayerna upisali su pobjedu u trećem kolu njemačke Bundeslige.

Bayern je nastavio seriju pobjeda. Bavarci imaju tri pobjede nakon tri kola, no večeras su se mučili protiv Frankfurta makar rezultat govorio da su bez problema trijumfovali.

Gosti iz Frankfurta dobili su prvu dionicu sa 24:18, na poluvremenu su imali sjajnih 14 poena prednosti, no onda su pregaženi u trećoj dionici u kojoj je domaći tim slavio sa 25:7.

Bayern je u zadnjoj četvrtini mirnom igrom priveo utakmicu kraju, te slavio sa 80:73.  

Najbolji igrač Bayerna bio je naš reprezentativac Nihad Đedović sa 20 poena, četiri skoka i divje asistencije. Imao je 4/6 šut za tri, odnosno 3/4 za dva poena. Sa linije slobodnih bacanja je ubacio dva od tri pokušaja. Istina, imao je i pet izgubljenih lopti.

Osim Đedovića, dobar je bio i Savanović sa 18 poena i pet skokova. Klein sa 16, Barthel sa 15, te Koivisto sa 14 poena bili su najefikasniji u gostujućem timu.

Brose Baskets je kod kuće savladao Phoenix Hagen sa 97:75, dok je Mitteldeutscher sa 90:79 bio bolji od Tubingena, a Ulm sa 81:70 od Braunschweiga. Trier je poražen kod kuće od Artlanda sa 77:69, a za domaću ekipu je igrao i bh. reprezentativac Adin Vrabac, koji je ubacio tri poena uz očajan šut iz igre (1/6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.