Đedović solidan u pobjedi Bayerna, Vrabac 4 poena za Trier

BBL, 2. kolo:

Đedović solidan u pobjedi Bayerna, Vrabac 4 poena za Trier

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna došli su do druge pobjede u novoj sezoni Bundeslige. Bavarci su danas slavili kao gosti u Ludwigsburgu sa sigurnih 93:78.

Do pobjede su izabranici Svetislava Pešića stigli odličnim utakmicama u prvoj  i posljednjoj dionici. Bez većih problema su slavili pobjedu, te su sjajno otvorili novu sezonu. 

Duško Savanović je predvodio Bayern sa 21 poenom, Nihad Đedović je dodao 13, dok je na drugoj strani Kerron Johnson ubacio 17 poena.

Trier našeg Adina Vrabca poražen je na gostovanju kod Mittledeutchera 77:74.

Vrabac je u ovom susretu ubacio četiri poena, Marko Luković je ubacio 17, dok je kod domaćih Christian Standhardinger ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.