Defanzivac Čelika upitan za derbi protiv Željezničara

Bojan Marković pod upitnikom

Defanzivac Čelika upitan za derbi protiv Željezničara

M. Šljivak

Nogometaši Čelika nakon 6. kola u Premijer ligi nalaze se na 11. poziciji sa samo četiri osvojena boda. Da stvar bude još gora, crno-crvene u naredna dva kola očekuju utakmice protiv Željezničara i Zrinjskog.

Zeničani u subotu na domaćem terenu dočekuju klub s Grbavice, koji je jučer dobio novog trenera i na Bilinom polju će pokušati prekinuti niz od tri poraza, koliko baš i domaći sastav ima.

Stručni štab na čelu s Kemalom Alispahićem u pripremi utakmice ima velike probleme, pored četvorice standardnih igrača koji zbog povreda i kartona ne konkurišu za utakmicu (Jusić, Haurdić, Salčinović, Hasanović), derbi utakmicu bi mogao propustiti i drugi standardni stoper Bojan Marković.

On je prema informaciji iz PR-službe kluba povrijedio kvadriceps i upitan je njegov nastup protiv Željezničara. Ako iskusni 30-godišnji stoper ne bude spreman, njega će vjerovatno zamijeniti mladi Anes Duraković, koji je u poraz od Slobode u Tuzli bio jedan od boljih pojedinaca u gostujućoj ekipi. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će tako u subotu biti desetkovani bez nekoliko standardnih igrača i biće zanimljivo vidjeti, za koje će se igrače odlučiti stručni štab budući da nema baš veliki izbor kvalitetnih igrača u rosteru.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi