Defoe i Bale potopili Reading

Prva pobjeda Tottenhama

Defoe i Bale potopili Reading

A. Haznadarević

Danas je odigran i pretposljednji susret 4. kola Premiershipa, u kojem je momčad Readinga na svom stadionu dočekala Tottenham.

Spursi su već od samog početka pokazali da u ovom susretu ne žele ništa drugo osim pobjede i prva tri boda na kontu, a Jermain Defoe je nakon odlične akcije u 18. minutu prvi zatresao mrežu domaće ekipe.

Iako su nastavili sa napadima, na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom Spursa.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja, a prvi golijadu je otvorio Gareth Bale, koji u 71. minutu pogađa na asistenciju Kylea Walkera. Tri minuta kasnije, ponovo pogodak i ponovo sjajni Defoe, koji tako osigurava prvu pobjedu Tottenhama u ovoj sezoni.

Do kraja su domaći uspjeli ublažiti poraz, a strijelac počasnog pogotka bio je Robson-Kanu u posljednjem minutu regularnog toka susreta.

Engleska Premier liga 4. kolo

Reading - Tottenham 1:3 (18. 74. Defoe, 71. Bale / 90. Robson-Kanu)

Sutra je na rasporedu i posljednji susret ovog kola Premier lige u kojem će Everton na svom stadionu dočekati ekipu Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:




szólj hozzá: Reading 1-3 Tottenham

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.