Defoe "počastio" Tormso sa dva gola, pogodio i Eriksen

Europa liga, grupa K

Defoe "počastio" Tormso sa dva gola, pogodio i Eriksen

Bale je otišao, ali to sastavu Tottenhama nije predstavljao veliki problem. Londonski sastav je na otvaranju ovosezonske Europa lige na svom stadionu bez većih problema savladao Tromso sa 3:0.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da norveški predstavnik u Europa ligi neće dobro proći na White Hart Laneu. Spursi su od samoga početka krenuli ofanzivno, ali do put do mreže svoga gosta nisu uspjeli naći sve do 20. minute kada je Defoea sjajno uposlio Eric Lamela, a reprezentativcu Engleske nije bilo teško da lobom prebaci Sahlman kako bi lopti našao put do gola.

Osam minuta trebalo je napaču sastava koji sa klupe predvodi Andre Villas-Boas da se po drugi put upiše u listu strijelaca. Akcija je bila jako slična onoj kod prvog gola, ali je ovoga puta Defoe prizemnim udarcem sa 7-8 metara matirao gostujućeg čuvara mreže.

U nastavku domaći kao das u povukli ručnu, pa je intenzitet susreta bio nesšto slabiji, ali je pobjedu domaćih svojim debitantskim golom za Tottenham ovjerio novajlija Christian Eriksen

Druga utakmica ove grupe završena je bez pobjednika, a bodove su nakon dosadnih 0:0 podijelili Sheriff Tiraspol i Anzhi

Europa liga, grupa K, 1. kolo:
Sheriff Tiraspol – Anzhi 0:0
Tottenham – Tromsö 3:0 (Defoe 21, 29, Eriksen 86)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.