Dejan Lovren uzima ozbiljnu cifru u Lyonu
Dejan Lovren je u januaru potpisao ugovor s Lyonom na dvije i po godine i uzima jako dobru cifru na mjesečnom nivou (Foto: EPA)

Među najplaćenijim u Ligue 1

Dejan Lovren uzima ozbiljnu cifru u Lyonu

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren (33) nalazi se među najplaćenijim fudbalerima francuskog fudbalskog prvenstva. Na listi od 30 najbolje plaćenih očekivano dominiraju igrači PSG-a, a i Lovren se može pohvaliti odličnom cifrom na mjesečnom nivou.

Dejan Lovren se ove zime vratio u Lyon nakon gotovo deset godina. Stigao je iz ruskog Zenita i potpisao je ugovor na dvije i po godine.

Hrvatski fudbaler rođen u Bosni i Hercegovini je za potpis dobio izuzetnu cifru. Prema informacijama L'Equipea, 33-godišnji fudbaler zarađuje čak 400.000 eura na mjesečnom nivou.

Lovren je tako jedan od rijetkih fudbalera koji platom mogu koliko-toliko parirati fudbalerima PSG-a. Naravno, Parižani su dominantni s 10 najplaćenijih fudbalera u ligi, a prednjači Kylian Mbappe sa šest miliona eura na mjesečnom nivou.

Dominaciju igrača PSG-a u vrhu prekida napadač Monaca Wissam Ben Yedder iz Monaca. On je zaradom od 650.000 eura mjesečno prekinuo niz od 10 igrača PSG-a koji drže vrh liste.

Oglasi

Dejan Lovren je na 20. mjestu po platama u Ligue 1. Zarada od 400.000 eura mjesečno je među najvećim u francuskom prvenstvu, a pored igrača PSG-a i Lyona na listi je dosta fudbalera Marseillea.

Izuzetne cifre uzimaju igrači poput Jordana Vertouta (550.000), Alexisa Sancheza (500.000), a tu je još dosta fudbalera Marseillea i Lyona.

Jedini iz ostatka lige je veznjak Nantesa Moussa Sissoko koji mjesečno od Kanarinaca uzima 310.000 eura.

Treba svakako istaći da je Dejan Lovren prethodnih godina imao jake ugovore u Zenitu i Liverpoolu, gdje je uzeo zaista ogromne cifre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U ruskom timu je imao trogodišnji ugovor vrijedan 12 miliona eura, dok je u dresu Redsa zarađivao oko šest miliona eura na godišnjem nivou.

Podsjetimo, Lovren je pored Lyona, Zenita i Liverpoola nastupao još za Southampton, Inter Zaprešić i Dinamo Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi