"Fudbal je na rubu propasti..."

Hrvat ogorčen

"Fudbal je na rubu propasti..."

S. Grebović

Ne stišava se bura otkako su najjači klubovi Evrope potvrdili osnivanje Superlige od naredne sezone.

Vijest o osnivanju Superlige u kojoj bi se takmičilo 12 evropskih velikana izazvala je more reakcija fudbalske javnosti.

Oglasili su se mnogi fudbalski radnici, pa i sami fudbaleri, a većina njih je protiv ove ideje. Jedan od njih je i reprezentativac Hrvatske i član Zenita Dejan Lovren.

"Fudbal će u bliskoj budućnosti biti na rubu propasti. Niko ne gleda širu sliku, samo onu finansijsku. Nadam se da ipak možemo riješiti ovu neugodnu situaciju", napisao je rođeni Zeničanin na svom Twitter profilu.

Dejan Lovren je rođen 5. jula 1989. godine u Zenici. Svoje prve fudbalske korake napravio je u zagrebačkom Dinamu gdje je dogurao i do prvog tima.

Nakon toga uslijedio je transfer u Lyon. U Francuskoj je proveo tri godine nakon čega je uslijedio odlazak na Otok. Dres Southamptona je nosio svega jednu sezonu nakon čega prelazi u redove Liverpoola čije će boje braniti punih pet godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa timom sa Anfielda osvojio je jedan Premiership, jednu Ligu prvaka i jedan naslov UEFA Superkupa. Za Redse je odigrao 185 utakmica na kojima je postigao osam golova, a najupečatljiviji je bio onaj protiv Borussije Dortmund u Ligi Evrope kada je Liverpool u sjajnom dvomeču prošao dalje zahvaljujući upravo njegovom pogotku.

Lovren je bio član fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se 2018. godine okitila srebrenom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Top Komentari

Realist
Europski nogomet čeka isti scenarij kao i europsku košarku
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi