Dejan Maksimović: FK Željezničar sam već rušio u 90. minuti, zašto se ne bi ponovilo?
Maksimović nije dobio pravu šansu u Zemunu, pa se ove zime odlučio vratiti u Premijer ligu BiH. Obukao je dres Radnika iz Bijeljine

Vezni igrač Radnika pred gostovanje sarajevskog tima

Dejan Maksimović: FK Željezničar sam već rušio u 90. minuti, zašto se ne bi ponovilo?

M. Šljivak

Radnik iz Bijeljine drugi dio sezone u Premijer ligi BiH otvara duelom protiv sarajevskog Željezničara.

Iako to tabela ne pokazuje, biće to jedan od derbija kola, a velika očekivanja pred meč sa Željom ima novi fudbaler tima iz Bijeljine Dejan Maksimović.

On je za SportSport.ba otkrio svoja očekivanja od povratničke sezone u dresu Radnika.

"Vratio sam se nakon tri godine. Očekivanja od ove polusezone su velika. Želimo napraviti što bolje rezultate i krenuti ka gornjem dijelu tabele. Kvalitet imamo, ali to moramo pokazati na terenu. Imamo jasnu namjeru da odigramo što bolje u ostatku sezone", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba fudbaler Radnika Dejan Maksimović.

"Debi" u dresu Radnika Maksimović će imati protiv Željezničara. Vezista Radnika smatra da je trener Amar Osim najveće pojačanje koje su Plavi mogli dobiti.

"Svakako da je Amar Osim veliko trenersko ime u Bosni i Hercegovini. On je pravo pojačanje, možda i najveće za njih u nastavku sezone. To međutim moju ekipu ne interesuje. Mi želimo odigrati kvalitetnu utakmicu i osvojiti bodove protiv Željezničara".

A novi član Radnika ima lijepa sjećanja na duele sa sarajevskim timom. Prije tri i po godine danas 23-godišnji vezista je ušao sa klupe i pogodio je u nadoknadi vremena na Grbavici.

"Imam lijepa sjećanja na duele protiv Željezničara. Sjećam se prije nekoliko godina da sam im zabio gol na Grbavici. Ušao sam sa klupe i pogodio u 90. minuti za pobjedu, tako da me vežu zaista lijepe uspomene za duele sa njima. Nadam se da će se isto ponoviti u nedjelju. Ne moram ja dati gol, bitno je samo da pobijedimo".

Maksimović je proteklih godinu i po proveo u Istri iz Pule, te FK Zemun. Iako je bio odustan sa bh. terena, ligu je pomno pratio i tvrdi da je razlika između ekipa veoma mala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova sezona je poprilično izjednačena. Nema velike razlike u kvaliteti timova bez obzira na kojem mjestu tabele se nalaze. FK Sarajevo je trenutno malo ispred drugih, ali daleko su još uvijek od titule. Ima još dosta da se igra do kraja i svašta može da se desi u ostatku prvenstva", rekao je za SportSport.ba fudbaler Radnika Dejan Maksimović.

Ovaj vezni fudbaler je karijeru počeo u Kozari iz Gradiške, a pored Radnika u Premijer ligi BiH je igrao još za Mladost iz Doboj Kaknja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dzenoza2313
kakav ti
0 2
bebi
papak skuliraj se
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi