Otkrovenje lige koje Slogu vodi ka Evropi puno samopouzdanja: "Sada Posušje, sanjamo polufinale"
Dejan Vidić za SportSport nakon tri pogotka u Gabeli.

Dejan Vidić nakon meča u Gabeli

Otkrovenje lige koje Slogu vodi ka Evropi puno samopouzdanja: "Sada Posušje, sanjamo polufinale"

Eldar Ganibegović, foto: K. Dedić

Dejan Vidić večeras je bio junak pobjede Sloge Meridian protiv GOŠK-a. Postigao je tri gola, a nakon meča je govorio za SportSport.

Večeras je na otvaranju 20. kola WWin lige Bosne i Hercegovine Sloga Meridian stigla do pobjede u Gabeli protiv GOŠK-a. Rezultat je bio 2:4.

Junak Sloge bio je Dejan Vidić. Sjajni napadač postigao je hat-trick, a nakon utakmice je govorio za SportSport.

"Znali smo da nas čeka jedna izuzetno teška utakmica. Čekali smo našu šansu iz kontre, što se i ostvarilo u prvom poluvremenu. Na njihov kiks, nesmotrenost zadnje linije iskoristio sam tu šansu, postigao gol. Drugi gol je došao iz polukontre. Primili smo gol na našu grešku uz pomoć vjetra. Dosta je bilo teško vrijeme za igru. Smogli smo snage i dali treći gol kad je bilo najbitnije, pred kraj prvog poluvremena", istakao je Vidić, pa dodao:

"Drugo poluvrijeme smo ušli malo smušeno, imali su inicijativu. Primili smo taj gol opet, ali pred sam kraj sam postigao još jedan gol i obezbijedio pobjedu."

Oglasi

Sada Slogi, 28. februara, slijedi još jedna utakmica u Hercegovini. Posušje je protivnik i to u prvoj utakmici četvrtfinala kupa naše zemlje.

"To je sigurno kvalitetna ekipa, prava domaćinska ekipa. Uvijek je teško igrati s njima. Primili smo četiri gola tamo, baš su nas nadigrali u prvom dijelu sezone. Na našem terenu smo se revanširali. Javljaju da će vrijeme biti loše, tako isto čekam loš teren. Mi idemo na prolaz u kupu, pa kako god", mišljenja je Vidić.

Podsjetimo, ovo je Vidiću danas bio 13. pogodak u ligi. Drugi je strijelac sa samo dva gola manje od Nemanje Bilbije koji je lider liste strijelaca.

Dejan Vidić
Dejan Vidić FK Sloga Doboj FK Sloga Doboj Pozicija: FW

Statistika

23 nastupa
23 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
16 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Sloga Meridian će u narednom kolu na domaćem terenu ugostiti upravo Nemanju Bilbiju i njegov tim, prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjski.

Dejan Vidić je sigurno pravo otkrovenje WWin lige Bosne i Hercegovine ove sezone. Na mala vrata je stigao u Slogu i pokazao se kao klasan napadač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi