Dejan Zarić: Iz Borca sam otišao kao posljednji bijednik

Govorio o tome zašto je "domaći izdajnik" u svom Borcu

Dejan Zarić: Iz Borca sam otišao kao posljednji bijednik · Intervju

O. Lekić

Jedno od pojačanja gračaničkog Bratstva u drugoj polusezoni je nogometaš iz Banja Luke, Dejan Zarić.

On je na prvoj i jedinoj odigranoj utakmici u dresu Bratstva svojim potezima kupio navijače Bratstva, koji su aplaudirali na gotovo svaki njegov kontakt sa loptom.

"Pljuštale" su pohvale na njegov račun i od trenera Bratstva Nikole Nikića nakon utakmice sa Travnikom, te se očekivalo da ovaj veznjak u nastavku donese nešto novo.

Ipak sezona je prekinuta, a sa Dejanom smo odlučili porazgovarati o mnogim temama. Poznat je kao nestašan dečko, ali koji je u svakom trenutku davao sve za klub koji je igrao.

Kaže da mu je se u Gračanici svidjelo, te da je sjajno primljen od igrača, uprave kluba, ali i navijača.

"Nikad prije nisam igrao u Prvoj ligi Federacije BiH i drago mi je da sam došao u ekipu u kojoj nema sujete i gdje ljudi nisu ljubomorni jedni na druge. U Bratstvu nema mnogo zvijezda u ekipi, nego smo svi kao jedan. Bošnjaci, Srbi i Hrvati, svi smo kao jedan. Dosamo sam ovdje kao malo poznato ime, ali i kao nogometaš koji želi da pomogne kolektivu jer sebe nikada nisam isticao kao nekoga ko je iznad bilo koga drugog. Osjećam se jako sretno u Bratstvu i to dovoljno govori da sam zadovoljan. Ekipa me pruhvatila jako fino, ne samo mene nego sve novajlije. Dajem svoj maksimum za hljeb koji zaraduđujem. Znoj, krv, suze mi nisu nimalo strani i to je ono što ostavljam na svakoj utakmici, ali i treningu".

Dejan je imao tu priliku da ispuni dječački san i zaigrao u svom klubu, u Borcu iz Banja Luke, ali nije sve išlo kako je htio.

"Igranje za moj Borac bilo je ostvarenje dječačkog sna. Mislim da nikada ništa neću gledati kao taj klub. Mnogo dobrih igrača, mnogo treninga. Gledanje starijih igrača, sve to je bilo potrebno da shvatim koliko je trening važan i koliko je važno biti istrajan da bi ljudima donio sreću i radost".

Iz Borca je otišao na jako ružan način. Ispričao nam je šta se sve dešavalo u tim trenucima i šta se zapravo desilo.

"Otišao sam na najgori mogući način. Iskren da budem, otišao sam kao posljednji bijednik. Htio sam da se ostvarim u svim poljima života. Imao sam želju da budem osoba koja je uspjela za sebe, za svoj grad, za svoju ulicu, za svoje roditelje, ali nisam uspio. Razlog je taj što sam htio pomoći nekome, a taj neko me iskoristio. Dobio sam poziv od tadašnjeg vođe Lešinara da snimim neki video kako sam mu pomogao u nekoj situaciji. Nisam znao šta se dešava i da se dešavaju razni konflikti, jer ne zabadam nos u tuđe stvari. Htio sam da pomognem, a na kraju su me razapeli zbog toga. Svi su me pljuvali zbog tog poteza, jer kako kažu stao sam na pogrešnu stranu, te mi nije preostalo ništa drugo nego da odem".

Priznaje da je imao sjajan odnos sa upravom kluba na čelu sa Vicom Zeljkovićem, kao i sa tadašnjim trenerom Darkom Vojvodićem.

"Odnos sa upravom je bio odličan i po ko zna koji put želim da se zahvalim gospodinu Vici Zeljkoviću na ukazanom povjerenju. Moj tadašnji trener bio je Darko Vojvodić i to je čovjek koji je pomagao igračima, a vjerujte da to nije bilo samo u sportu. Svaki privatni problem je on rješavao i za njega bih dao svoj posljednji dah".

Iako se cijela situacija oko Dejana Zarića u Banja Luci desila prije nešto više od godinu dana, Dejana još uvijek smatraju "domaćim izdajnikom".

"Problem je taj što sam ja klubu oprostio dvanaest hiljada maraka u trenutku kada nisam imao novca da kupim sebi patike. U tim istim momentima išao sam i navijao za svoj Borac. Odricao sam se škole da treniram, sanjajući da jednog dana zaigram u prvom timu. Ostvario sam ja svoj san, ali nikad nisam imao nešto protiv nekoga, a krive me da sam izdajnik. Moja djevojka je ta koja je bila uz mene svo ovo vrijeme kada me svi smatraju ološem i izdajnikom. Hvala joj i hvala svima u Banja Luci koji su stali uz mene. Oni koji još uvijek smatraju da sam kriv, mogu im ponuditi izvinjenje, ali za neke stvari jednsotavno nisam kriv".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priznao je da bi nakon svega u svakom trenutku došao da ponovo zaigra na svom stadionu u svom najdražem dresu.

"Došao bih odmah, pješice ma gdje bio. Kako kažu igrao bi za džabe. Ne shvataju svi tu ljubav, a ona je ogromna".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Borčevac, a ti danas nisu baš na cijeni. Nažalost. Nije ti ono trebalo ali ti si mlad momak i greške se moraju oprostiti jer se svima dešavaju. Treniraj i rasti u svakom pogledu pa te čekamo na Gradskom.
2 0
Sarayevac
Sta je rekao nesretnik?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi