Del Bosque: Glasao sam za Guardiolu

Španski selektor glas za titulu najboljeg trenera dao Pepu

Del Bosque: Glasao sam za Guardiolu

A. Haznadarević

U četvrtak su otkrivena trojica glavnih kandidata za osvajanje titule trenera 2012. godine, a u užem izboru našli su se Vicente del Bosque, Pep Guardiola i Jose Mourinho.

Jedan od nominovanih trenera i možda najbliži osvajanju pomenute titule, španski selektor Vicente del Bosque, poručio je da je za njega Guardiola najbolji trener, te da je baš njemu dao svoj glas.

 

"Glasao sam za Guardiolu, jer je on bitna figura u našem fudbalu. Nisam to učinio brzopleto ili zato jer sam anti-madridista. Guardiola je unio puno noviteta u moderni fudbal i zaista bih volio da se što prije vrati trenerskom poslu", istakao je Del Bosque.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.