Del Bosque: Joachim Löw predstavlja savršenog trenera

Riječi hvale za glavnog pretendenta na klupu Rala

Del Bosque: Joachim Löw predstavlja savršenog trenera

A. Haznadarević

Kako stalni potresi tresu tabor Real Madrida, španski mediji sve češće pišu o mogućim nasljednicima Josea Mourinha na klupi Kraljeva, a kao glavnog favorita svi već vide selektora Njemačke reprezentacije Joachima Löwa.

Tim povodom upitan je i španski selektor Vicente del Bosque o svom kolegi, o kojem je imao samo riječi hvale.

 

"Pokrenuo je projekt uvođenja novog stila igre u njemačkoj reprezentaciji i napravio je to vrlo dobro. Löw predstavlja savršenog trenera. S njim je Njemačka na Euru 2008. bila u finalu, pa na SP-u 2010. u polufinalu, a ove godine na Euru je opet bila među četiri. Ko bi pomislio da će sva tri takmičenja osvojiti Španija", rekao je Del Bosque, te se osvrnuo na trenutno stanje u Bundesligi i vodeću momčad Bayerna: 

 

"Uz Barcelonu i Real Madrid, Bayern je najjača evropska momčad. Bez ikakve dvojbe. Poznajem Bayernovog trenera Juppa Heynckesa i međusobno se poštujemo. Jupp je napravio veliki posao i kao trener Reala, donio je klubu sedmi naslov evropskog prvaka 1998., što su navijači čekali više od 30 godina. I sada obavlja veliki posao u Bayernu", zaključio je španski stručnjak.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.