Del Bosque savjetuje Real: Zadržite Moratu
Foto: EPA

Trofejni stručnjak

Del Bosque savjetuje Real: Zadržite Moratu

Trofejni španski trener Vicente Del Bosque izjavio je kako bi Real Madrid trebao zadržati Alvara Moratu.

Morata se u prošloj sezoni nije pretjerano naigrao na Santiago Bernabeu i voljan je napustiti Real, a među onima koji smatraju da bi ga Zinedine Zidane, ipak, trebao zadržati je i bivši španski selektor Vicente Del Bosque. 

"Ove odluke su za igrače. Da sam na mjestu trenera Real Madrida, ja bih ga zadržao. On je seniorski reprezentativac Španije, a Madrid nikada ne treba da pušta svoje najbolje igrače", mišljenja je Del Bosque. 

Kao naredna destinacija u Moratinoj karijeri spominje se Manchester United, s kojim je navodno dogovorio i lične uslove, ali Real Madrid ga navodno neće pustiti za manji iznos od 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uprkos ograničenoj minutaži Morata je prošle sezone zabio 20 pogodaka. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi