Delač: Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe

Sjajni golman mora na operaciju koljena

Delač: Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe

Adnan Beganović

Najbolji golman Premijer lige, Matej Delač, u narednim danima će biti podvrgut operativnom zahvatu koljena.

Golman Sarajeva povrijedio se tokom prijateljskog susreta sa Novim Pazarom. Detaljnim pregledima je ustanovljeno da se radi o puknuću ligamenata koljena, a par dana nakon povrede Delač je otputovao London.

Doktorski tim Chelseaja želio je izbjeći operativni zahvat, no iako su s Otoka dolazile dobre informacije, Delać će na kraju ipak morati pod nož.

“Sve je bilo dobro i učestvovao sam u trenažnom procesu, međutim, prilikom jednog izbacivanja i promjene kretanja, koljeno je opet izletilo kao na utakmici u Mostaru. Dijagonoza je da moram na operaciju, koja će uslijediti u narednim danima”, prenosi službena stranica Sarajeva izjavu Mateja Delača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Osjećam se dobro, jeste teška situacija, ali moje samopouzdanje je ne promijenjeno. Jedva čekam da operaciju ostavim iza sebe i da krenem u potpunosti sa rehabilitacijom. Želim da se vratim što prije na teren, svjestan sam težine povrede, ali od kukanja nema ništa”, dodao je Delač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije