Delač bez dlake na jeziku: "Koliko bez pameti moraš biti..."

Nije želio da šuti

Delač bez dlake na jeziku: "Koliko bez pameti moraš biti..."

Esmer Oštraković

Matej Delač, nekadašnji golman Sarajeva i ljubimac navijača ovog kluba našao se u centru pažnje zbog svoje objave na Twitteru.

Naime, trenutni golman danskog Horsensa osudio je potez navijača Aalborga koji su ga na utakmici gađali hranom.

Čestitao je Delač igračima domaće ekipe na pobjedi, ali nije htio da prešuti ono što mu se dogodilo.

"Jako sam tužan zbog poraza danas. Nismo bili dovoljno dobri. Čestitam Aalborgu zasluženu pobjedu. Međutim, još više sam razočaran ljudima koji su bili iza gola u prvom poluvremenu, koji su me gađali hranom", napisao je Delač, te je dodao:

""Koliko neobrazovan/bez pameti moraš biti za tako nešto? Neki ljudi u svijetu nemaju da jedu, a vi drugu osobu gađate hranom? Jako tužno kako se neke osobe ponašaju u 2023. godini", stoji u objavi Mateja Delača.

Oglasi

Delač je trenutno golman danaskog Horsensa, a naravno navijači Sarajeva se itekako sa osmijehom prisjećaju njegovih nastupa u dresu ovog kluba.

Ostavio je on izvandredan utisak na Koševu tokom svoje tri posudbe iz Chelseaja, a kratko je igrao i za Vojvodinu.

Delač je svoje prve prave fudbalske korake napravio u Interu iz Zaprešića, a postao je tada i najmlađi igrač hrvatske lige jer je nastupio sa 16 godina i 186 dana za prvi tim.

u Chelsea je otišao 2010. godine nakon čega je bio na mnogo posudbi, a naravno izdvaja se ona u ekipu Sarajeva.

Od 2018. godine član je danaskog Horsensa.

Top Komentari

user1675926959
Jel još Davor Jozić,Dane Kuprešanin dali svoj komentar na sinoćnju utakmicu???Hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti