Delač: Presretan sam što sam ponovo u Sarajevu

Vratio se u glavni grad BiH

Delač: Presretan sam što sam ponovo u Sarajevu

Matej Delač, golman Chelseaja koji se nalazi na posudbi u FK Sarajevo, nakon oporavka od operacije ligamenata koljena vratio se u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Ovaj dvadesettrogodišnji hrvatski golman se priključio treninzima prvog tima Sarajeva u toku sedmice, a o svom povratku u redove aktuelnog prvaka naše zemlje govorio je za zvaničnu klupsku stranicu.

"Presretan sam što sam ponovo u Sarajevu. Nedostajalo mi je sve, i klub i grad i kolege iz svlačionice. Drago mi je što sam opet tu, nadam se da će moje prisustvo pomoći ekipi da ostvari željene rezultate, da obradujemo navijače", kazao je Delač.

Nakon povrede koljena na prijateljskoj utakmici protiv Novog Pazara, koja je odigrana u oktobru, uslijedila je višemjesečna pauza za Delača. Delač kaže da se osjeća dobro i da se stavlja na raspolaganje stručnom štabu.

"Odlično se osjećam. Težak period je iza mene. Naporno sam radio kako bi bio ponovo tu i stavljam se na raspolaganje stručnom štabu. Iskreno, presretan sam što sam ponovo tu", dodao je Delač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom na težinu povrede, i prema uputama medicinskog tima Chelseaja, Delač će propustiti nekoliko narednih utakmica. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi