Delaču dosta čekanja: Veselim se budućnosti u novoj zemlji

Od ovog ljeta u novom klubu

Delaču dosta čekanja: Veselim se budućnosti u novoj zemlji

Od ovog ljeta Matej Delač neće biti igrač sa najdužim profesionalnim stažem u londonskom Chelseaju.

Ovaj hrvatski golman na Stamford Bridge je stigao 2010. godine, no karijera mu se nije razvila željenim pravcem, pa je nakon deset različitih posudbi došlo je vrijeme za rastanak sa velikim Chelseajem. 

Od naredne sezone Delač će braniti za Horsens s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, a u ovom danskom klubu će biti zamjena za Jessea Joronena koji odlazi u Kopenhagen. Prve impresije su više nego pozitivne, cilj mu se, kaže, dokazati i biti prvi izbor na golu. 

"Moj je cilj postati prvi golman momčadi. Puno sam čuo o Danskoj i veselim se budućnosti u ovoj zemlji za sebe i svoju porodicu. U Engleskoj nisam imao radnu dozvolu, pa stoga nisam mogao igrati za engleske klubove. Drago mi je što sam imao priliku za pet dana treninga s Horsensom i imao sam priliku porazgovarati s Jesseom Joronenom", kazao je Delač.

Interesovala je Dance i njegova situacija oko reprezentacije.

"Kako nisam igrao klupske utakmice ne razmišljam o reprezentaciji i Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa sam fokusiran isključivo na klub. Veselim se dokazivanju i minutama i želim biti prvi golman Horsensa", zaključio je Delač.

Sa 25 godine Delač se može pohvaliti da ima iskustvo igranja u osam (!?) evropskih liga. Branio je još u Hrvatskoj, Holandiji, Češkoj, Portugalu, Srbiji, BiH, Francuskoj i Belgiji. Negdje u prvoj, negdje u drugoj ligi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi