Dele Alli: Kroos je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao

Vezista Tottenhama priznao

Dele Alli: Kroos je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao

Vezni fudbaler Tottenhama Dele Alli otkrio je ko je najteži rival protiv kojeg je igrao tokom karijere.

Za Allija je to fudbaler Real Madrida Toni Kroos za kojeg kaže da mu ne možete ni prići kada ima svoj dan. Alli ima samo 21 godinu, ali je, igrajući za Tottenham u Premiershipu i Ligi šampiona te za reprezentaciju Engleske, stekao iskustvo kakvo pojedini fudbaleri nemaju ni nakon čitave karijere.

Upravo zbog toga mu i nije bilo lako da odabere najtežeg protivnika, a na kraju je izbor pao na Kroosa.

"Toni Kroos je najbolji protiv kojeg sam igrao. Kada ima svoj dan, niko mu ne može prići. Očigledno je da želite misliti samo o svojoj igri, ali kada ste svjesni da vam on može uzeti loptu tako lako, onda je pomalo neugodno. Naprosto ga je veoma lijepo gledati kako igra", rekao je Alli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Alli je protiv Kroosa igrao tokom prijateljske utakmice između Njemačke i Engleske u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi