Dele Alli se vraća u derbiju sa Arsenalom?

U Tottenhamu optimistični

Dele Alli se vraća u derbiju sa Arsenalom?

U Tottenhamu očekuju da će se Dele Alli vratiti "u akciju" na vrijeme za derbi sjevernog Londona - gostovanje Arsenalu u nedjelju.

Također, na Otoku vlada optimizam da će Dele Alli biti potpuno spreman i za utakmice reprezentacije Engleske u okviru kvalifikacija za Euro 2020 koje se igraju narednog mjeseca.

Dele Alli još uvijek nije upisao niti jedan nastup ove sezone, a nije ga bilo ni na klupi za rezervne igrače na posljednjoj utakmici Tottenhama.

Tottenham je upisao poraz od Newcastlea, a navodno Dele Allija nije bilo u ekipi jer trener Mauricio Pochettino želi biti oprezan kada je njegov povrataka u pitanju.

Inače, Dele Alli je ovog ljeta zaradio novu povredu zadnje lože, te se vratio treninzima s ekipom tek prošle sedmice.

Njegova posljednje povreda predstavlja nastavak problema sa ložom zbog kojih je propustio sve utakmice Tottenhama tokom mjeseca februara - u drugom dijelu sezone 2018/2019.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predstojeći derbi je izuzetno važan za obje ekipe s obzirom da su i Arsenal i Tottenham za vikend upisali poraze. Tottenham od Newcastlea, a Arsenal od Liverpoola.

Duel Arsenala i Tottenhama (4. kolo PL) se igra u nedjelju od 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi