Bilbiji i Sivcu pripali derbiji 21. kola Premijer lige BiH

Određene sudije

Bilbiji i Sivcu pripali derbiji 21. kola Premijer lige BiH

Esmer Oštraković

Nakon što su u protekla dva dana odigrane utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, za vikend nas očekuju utakmice 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Najviše pažnje naravno privlače utakmice između Veleža i Borca, te Širokog Brijega i Sarajeva.

Poznato je i koje sudije će na kojim terenima dijeliti pravdu u ovom kolu. Tako će na centru u Mostaru na utakmici između Veleža i Borca biti Luka Bilbija iz Prijedora.

Njegovi asistenti na ovoj utakmici biti će Damir Lazić iz Brčkog i Mirza Demir iz Kaknja, a četvrti sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Kada je riječ o utakmici između Širokog Brijega i Sarajeva glavni sudija dolazi iz Zenice, a njegovo ime je Ermin Sivac.

Asistenti na ovoj utakmici su Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Marko Perić iz Mostara. Četvrti sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Tuzla City će u Srebreniku dočekati ekipu Sloge iz Doboja. Ovu utakmicu sudit će Musa Mateo iz Čitluka, a pomagat će mu Goran Dujak iz Odžaka i Sreten Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Utakmicu između Zrinjskog i Posušja sudit će Admir Musić iz Sarajeva, a pomagat će mu Edin Redžović također iz Sarajeva, te Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Miloš Gigović iz Gradiške biti će glavni sudija na utakmici između Leotara i Igmana, a asistenti su Radislav Kačavenda iz Gradiške, te Enes Đozić iz Sarajeva. Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Utakmicu između Željezničara i Slobode koja se igra na Grbavici sudit će Dražen Marić iz Bijeljine, a pomoćnici su Božidar Rustić iz Gradiške i Nebojša Žugić iz Banja Luke. Četvrti sudija je Darko Gedžić iz Brčkog.

Top Komentari

starmac
Ja mu poručujem da stavi PAMET U GLAVU.I previše bi bilo igrati se opasne igre:SJECKAJ,OFSAJD,PREDNOST,PENAL bez dobro debelog argumenta a da nisi svjestan posljedica koje ćeš prouzrokovati.Samo FAIR PLAY suđenje može doći u obzir!Neka bolji POBJEDI.M.U.S.V.D.G
2 0
rodjak
ja se samo pitam kad ce neko iz okoline Mostara suditi utakmicu Velez-Borac,svaki put sudi neko iz BL ili okoline+ vicin pusi***** Cazinski ljepotan.Na stranu sto je iz Prijedora ovaj Luka Bilbija je do sada sudio prilcno dobro(da kucnem da ga ne ureknem) ,nadam se da ce tako i nastaviti pa nek pobjedi koe idu na utakmicu ,nemaju rasta icivise zasluzi.Ovaj medjasni sudija Demir iz kaknja ,dudla ga i on Vici primjetio sam na nekim utakmicama,bice pod lupom na ovoj utakmici ,uglavnom Lendava je spremna ;) P.S. Igmanu nek su 2 boga na pomoci, i Gigovic i Sabrija su im na utakmici u Trebinju HAHAHA,bolje im je da nikako ne idu na tu utakmicu,nemaju rasta dole ici ,nek odmah potpisu 3:0 za Leotar dzaba ce ih samo iskartonirati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi