Dembele: Nisam želio trenirati, ali sam znao da idem u Barcu

Francuski igrač priznao

Dembele: Nisam želio trenirati, ali sam znao da idem u Barcu

E. Čaušević

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele prije dvije sedmice odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Transfer saga oko prelaska Dembelea u Barcelonu trajala je više od mjesec dana, ali je na kraju katalonski klub uspio da dovede Francuza za čak 140 miliona eura čime je ovaj 20-godišnji igrač postao najskuplji fudbaler u historiji Barce. Dembele je imao veliku želju da dođe u klub za koji navija od malih nogu, te je čak bojkotovao i treninge Dortmunda.

Francuski igrač je svojevoljno napustio pripreme Dortmunda za novu sezonu i vratio se u Francusku kako bi sačekao da se transfer završi. Dembele je priznao da je bio poprilično opušten i stripljv jer je vjerovao da će Barca i njemački klub na kraju postići dogovor.

"Bio sam poprilično opušten i znao sam da moram biti strpljiv. Odlučio sam da neću ići na treninge i uvijek sam tražio neke izgovore. Nisam ispunjavao obaveze prema Dortmundu jer sam želio da idem u Barcelonu. Bio bi zaista tužan da ovaj transfer nije uspio jer mi je uvijek bio san da zaigram za ovaj klub", rekao je Dembele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi