Poznato koliko će Dembele zaraditi u ovoj sezoni
FOTO: EPA

Nevjerovatna cifra

Poznato koliko će Dembele zaraditi u ovoj sezoni

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Ousmane Dembele je posljednja akvizicija Barcelone u ovom ljetnom prelaznom roku.

Poprilično očajan ljetni prelazni rok Barcelona je završila dovođenjem Dembelea iz Borussije Dortmund. Ovaj 20-godišnji igrač je plaćen nevjerovatnih 105 miliona eura, te će Barca platiti još 35 miliona eura kroz razne bonuse što ovog fudbalera čini najskupljim pojačanjem u historiji katalonskog kluba.

Dembele je prije dvije godine bio član rezervnog tima Rennesa koji je igrao u petom rangu Francuske, a danas je u Barceloni. Ipak, mora se priznati da su cifre otišle predaleko ovog ljeta, a to najbolje potvrđuje koliko će Dembele zarađivati na Nou Campu.

Španski mediji uspjeli su otkriti da će Dembele dobiti čak 12 miliona eura "na ruke" od ovog transfera, a uključujići bonuse i ovog sezoni francuski tinejdžer bi mogao inkasirati nevjerovatnih 20 miliona eura. Novac lagano, ali sigurno oduzima najvažnijoj sporednoj stvari na svjetu svaki smisao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti