Dembele u subotu debituje za Barcelonu

Najavljen na zvaničnoj stranici

Dembele u subotu debituje za Barcelonu

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele najveće je Barcelonino pojačanje ovog ljeta.

Dembele je na Nou Camp stigao iz Borussije Dortmund za 105 miliona eura, ali će transfer uz bonuse ukupno biti 'težak' čak 150 miliona, a čelnici katalonskog kluba od njega očekuju da bude nasljednik Neymara.

Supertalentovani Dembele neće dugo čekati na zvanični debi u dresu Barcelone. Nakon završetka reprezentativne pauze, Dembele se vratio u Barcelonu i bit će u protokolu za meč 3. kola La Lige u kojem će njegov novi klub dočekati Espanyol.

Na zvaničnoj stranici Barcelone osvanula je Dembeleova fotografija uz opis "Hoće li uspjeti da postigne gol u subotu?", što je jasan znak da bi Francuz u gradskom derbiju trebao upisati prve minute u dresu španskog viceprvaka.

Ukoliko Dembele postigne gol protiv Espanyola, pridružit će se grupi velikih fudbalera koji su na Nou Campu pogađali na debiju za Barcelonu. To su, između ostalih, činili Cruyff, Maradona, Ronaldinho, Romario i Rivaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč Barcelone i Espanyola igra se u subotu s početkom u 20:45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi