Dembele živi pored noćnog kluba, igra Play Station i hrani se u fast foodu
Ousmane Dembele je jedan od najtalentovanijih igrača na svijetu, ali svojim ponašanjem van terena izluđuje čelnike Barcelone. Život ne vodi baš na sportski način kako se od njega očekuje i krajnje vrijeme je da se uozbilji.

Život zvijezde Barcelone

Dembele živi pored noćnog kluba, igra Play Station i hrani se u fast foodu

E. Čaušević

Francuski fudbaler Ousmane Dembele prije nešto više od godinu dana stigao je u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Dortmunda, a Katalonci su za njega platili čak 140 miliona eura.

Dembele je u Barcelonu došao kao zamjena za Neymara i u prvoj sezoni se zbog teške povrede i nije naigrao. Ipak, ove sezone je mladi fudbaler dobio dosta više šanse za igru što je na početku iskoristio na pravi način. No, ubrzo je njegovo ponašanje postalo problem za Barcelonu, a kada se nije pojavio na jednom od treninga Ernesto Valverde ga je kaznio izbacivanjem iz tima.

Francuz se uspio vratiti u ekipu i u posljednje vrijeme je standardan, no u Španiji su sigurni da to neće potrajati. Dembele najviše svog vremena provodi igrajući video igrice na Play Stationu sa svojim drugovima koji žive s njim u Barceloni. Također, loša ishrana je veliki problem jer se hrani u fast foodu zbog čega često ima stomačnih problema.

Jasno je da Dembele još uvijek nije sazrio kao igrač, a ono što je najgore jeste da bi mogao propustiti životnu priliku u Barceloni koja se ne pruža tako često. No, i klub je napravio malu grešku kada je Dembele tražio kuću jer su mu dopustili da živi odmah pored noćnog kluba.

Dembele ne ide u noćni klub jer se ne može odvojiti od Play Stationa

Uposlenici ovog kluba su otkrili da su njegovi prijatelji stalne mušterije u noćnom klubu, ali da on ne dolazi jer više voli igrati Play Station. Sigurno da je na Barceloni veliki pritisak da pokuša usmjeriti Dembelea na pravi put, ali će to biti jako teško uraditi ukoliko se Francuz nastavi ovako ponašati.

"Stvarno se Dembele ponaša kao izgubljeno dijete koje bi moglo prokockati životnu priliku. Da, nije teško tako mlad biti daleko od kuće i imati toliki pritisak na leđima jer se dosta očekuje. No, Messi je uspio to uraditi, a došao je bukvalno kao dijete. Ronaldinho i čak Neymar su uspjeli da prilagode ponašanje i na prvo mjesto stave klub. Dobro, Ronaldinho je kasnije zakazao, ali tek kada je s Barcelonom osvojio sve što je mogao", rekao je izvor blizak klubu, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svi oni su dokazali da su dovoljno zreli da igraju za Barcelonu. Arthur je isto tek došao i navikao se bez ikakvih problema, a eto i on je još uvijek jako mlad. Dembele tek treba da se dokaže. Ima 21 godinu, a ne 14. Mora da odraste i uozbilji se jer u klubu to neće dugo tolerisati. Frustrirajuće je vidjeti koliko je talentovan, a očito to još ne shvata. Ponekada jednostavno nestane, kako na terenu tako i van njega".

Kuća u kojoj Dembele trenutno živi mjesečno ga košta oko 14.000 funti, a radi se o vili koja ima odličan pogled na Barcelonu. Kuća je blizi Barcinog trening kampa, te stadiona Camp Nou. Ova putovanja "riješi" sa svojim Mercedesom G-klase koji košta oko 150.000 funti, te sa RS3 Audijem od 60.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije