Demić: Sa dozom respekta dočekati Modriču

Velež dočekuje Modriču

Demić: Sa dozom respekta dočekati Modriču

Edmir Škorić

Nakon što su doživjeli poraz na posljednjem gostovanju sezone u Tuzli, Velež u posljednjem kolu dočekuje davno otpisanu ekipu Modriče.

Bit će to dobra prilika za izabranike Veselina Đurasovića da pobjedom na najljepši način zaključe, dosta uspješnu sezonu za njih.

"Iako utakmica nema nikakav rezultatski značaj mi je dočekujemo maksimalno spremni i skoncentrisani na pobjedu. Protivnik je najlošiji tim lige, međutim mi ovaj meč dočekujemo sa dozom respekta prema njima, kaže Rijad Demić, vezni igrač Mostaraca, koji u posljednje vrijeme igra u dobroj formi.

Velež i ovaj meč dočekuje dosta oslabljen. U timu zbog klupske suspenzije neće biti Čolića i Kneževića. Danijel Majkić je skupio tri žuta kartona, a zbog crvenog kartona neće biti ni Jazvina i Salihovića. Osim pobrojanih, Đurasović neće moći računati niti na povrijeđene Kajtaza i Ćemalovića.

"Naravno da je nedostatak toliko važnih igrača za tim hendikep, međutim mi ćemo se Modriči sigurno suprostaviti sa dobrim timom. Važno je da se u ekipu vraćaju Zaimović i Velagić, što je veliko pojačanje za nas."

Može li se sezona na izmaku ocjeniti kao pozitivna?

"Naravno da može. Dvije prethodne sezone smo se borili za opstanak, dok smo ovaj put bili konstantno u gornjem dijelu tabele. Na žalost doživjeli smo u nezgodno vrijeme mali pad forme što je uzrokovalo da ne uspijemo izboriti nastup u Evropi", kazao je Demić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.