Demirović asistirao za pobjedu Sochauxa, slavio i Baždarevićev Paris FC

Francuska Ligue 2

Demirović asistirao za pobjedu Sochauxa, slavio i Baždarevićev Paris FC

Mladi bh. napadač Ermedin Demirović iz kola u kolo pruža sve bolje partije u dresu Sochauxa.

Demirović je u francuski tim stigao u julu kao posuđen igrač Deportivo Alavesa, a ako se dan poznaje po jutru, prelaskom u Sochaux je napravio više nego dobar potez.

Nakon što je postigao pogodak Ajacciju, Demirović je večeras u meču protiv Beziersa upisao asistenciju za pogodak koji je Soxhauxu na kraju donio i pobjedu.

Razloga za slavlje imao je i bivši bh. selektor Mehmed Baždarević koji je sa svojim Paris FC-om slavio protiv Troyesa rezultatom 2:0. Prvi gol je viđen u 14. minuti, kada je mrežu gostiju zatresao Azevedo, da bi u 54. minuti na 2:0 povisio Saint-Louis i postavio konačan rezultat.

Nakon šest odigranih utakmica Demirovićev Sochaux se u drugom rangu francuskog nogometa nalazi na osmoj poziciji, dok Paris FC i Baždarević drže visoko treće mjesto.

Ligue 2, 6. kolo:

Auxerre - Brest 0:2
Chateaoroux - Nancy 1:0
Ajaccio - Red Star 1:1
Le Havre - Orlenas 3:1
Niort - AC Ajacio 2:0
Paris FC - Troeyes 2:0
Sochaux - Beziers 1:0
Valenciennes - Clermont 0:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti