Demirović: Bitno je da smo došli do bodova

Demirović: Bitno je da smo došli do bodova

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Nisam zadovoljan igrom ali na kraju je pobjeda najbitnija. Vrlo rano smo ostali bez Harmandića i Jaškića i to se odrazilo na našu igru, rekao je za SportSport.ba selektor rukometne reprezentacije Halid Demirović i nadodao: 

"Još jednom se pokazalo da su nam Italijani tradicionalno neugodan suparnik. Upisali smo nove bodove i u ovom trenutko je to najvažnije. Veseli me dobra igra mladog Velića u fazi napada, ali u odbrani je još neiskusan i nadam se da će vremenom steći rutinu te moći odigrati dobro i u fazi odbrane. Pored Velića i igra Mirsada Terzića je ohrabrenje za Švicarsku. Iako dva mjeseca nije u trenažnom procesu Terzić je ponovo pokazao da je trenutno jedan od najboljih igrača u našem timu. Sutra putujemo u Švicarsku i bez obzira na probleme sa kojim smo suočeni nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i vratiti se s bodovima.

Na pitanje kakvo je stanje sa povrijeđenim Jaškićem i Harmandićem selektor je odgovorio:

"Upravo sam u bolnici sa Jaškićem. Izvršene su pretrage i snimci pokazuju da nema nikakvih lomova. Bolovi su gotovo nestali i ostaje još da se uradi magnetna rezonanca radi sigurnosti, ali ortoped koji je pregledao Jaškića misljenja je da se ne radi o nekoj težoj povredi. Ove vijesti su me obradovale jer poznato je da je naš desnokrilni igrač imao tešku povredu Ahilove tetive i bila bi prava šteta da ponovo napravi dužu pauzu. Jaškić neće igrati u Švicarskoj, a Haramandić će putovati sa nama i najvjerovatnije biti spreman za utakmicu".

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti