Demirović: Hladne glave do pobjede
Halid Demirović, selektor BiH na sinoćnjem treningu reprezentacije

Odbrojavamo sate do istorijskog meča protiv Srbije

Demirović: Hladne glave do pobjede

Adnan Beganović

"Moramo u utakmicu ući hladnih glava. Srbija ima breme favorita i to moramo iskoristiti. Veoma bitno je zaustaviti njihovu bekovsku liniju i onda smo blizu trijumfa", rekao je selektor naše rukometne reprezentacije Halid Demirović za Sport Sport ba.

Utakmica naše reprezentacije i Srbije pobudila je veliko intersovanje u regionu. Karte su planule, očekuje se prepuna "Skenderija" i dobar rezultat naših rukometaša.

"Taktički smo spremni, proučili smo njihovu igru do detalja i mislim da imamo velike izglede. Dolazak Martinovića nam mnogo znači jer će sigurno utakmica biti puna tempa. Jako puno bi nam značilo da je Bojan Skoko dobio pasoš i da možemo računati na njega. Pogotovo bi dobro došao u odbrambenim zadacima, ali koga njema bez njega se mora. Najbitnija stvar je da nam se ne ponovi Mađarska i ukoliko momci daju sve od sebe radovaćemo se", istakao je selektor našeg državnog tima i dodao.

"Golmani bi mogli biti presudni faktor. Pritisak je ogroman ali moramo se znati nositi sa tim. Njima će puno nedostajati povrijeđeni pivot Ratko Nikolić i koliko god oni to skrivali činjenica je da je on vođa reprezentacije. Pozivam naše navijača na fer i sportsko navijanje, a moji momci učiniće sve na terenu da svi koji dođu radoni napuste "Skenderiju". Ne želim razmišljati o drugoj utakmici, za nas je današnja najbitnija i još jednom ponavljam da ukoliko zaustavimo njihovu bekovsku liniju pobjeda neće doći u pitanje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.